‘Afrika’

Seychellene, ferieparadis

december 22nd, 2011 | reiseadmin

Mahe

er den største av øyene på Seychellene, og nesten 90 % av befolkningen bor på denne øya. På Mahe ligger øygruppens internasjonale flyplass, og øygruppens hovedstad Victoria.

Victoria anbefales det at man avlegger byens marked et besøk. Dette er marked som er åpent 6 dager i uka og hvor man kan gjøre mange gode kjøp. Naturlig nok er nattelivet mer utpreget på Mahe enn på de andre øyene, og (omtrent som hjemme) er det mest livfullt på fredager og lørdager (helgefeiring). Frister ikke nattelivet så er det gode muligheter for fotturer i Morne Nasjonalpark (høyeste punkt 905 m), eller man kan besøke områder på sydsiden av Mahe hvor det fortsatt er

mange fantastiske fine uberørte områder- og strender.

Her kan man bare slappe av, og nyte ferien på stranden.

Mahe har totalt over sytti strender og alle med sitt eget særpreg. På Mahe finnes hoteller- og bomuligheter av alle slag, og her er det mye å velge mellom. Her finnes alt fra små private gjestehus til store- og fine hotell som kan tilby alle former for fasiliteter.

Ønsker man å bese seg om på Mahe kan man eksempelvis leie bil og utforske øya på egen hånd, reise på utflukt til den fantastiske Marine National Park eller drive med vannsportaktiviteter. Her finnes noe for alle!

Øya Praslin

Praslin ligger nordøst for Mahe og er den nest største øya med nesten 6′ innbyggere. Man kommer hit med fly fra Mahe (mange daglige avganger) med en reisetid på ca femten minutter. Man kan også ta ferge (reisetid ca. 45 min.). Vallee de Mai National Park ligger på Praslin. Dette er en av Seychellenes største turistattraksjoner og det er her man fonner Coco-de-mer, som er verdens største kokosnøtt. I denne parken kan man også oppleve den fantastiske regnskogen med tilhørende dyre- og fugleliv. På Praslin er det en behagelig og rolig atmosfære som passer som hånd i hanske for en avslappende ferietur. Her kan man virkelig nyte livet.

Kan man bedre ha det?

Praslin har en egen sjarme med koselige små hotell som alle har en gjennomgående god standard. Øya har kun to to hotell som har fått betegnelsen 5-*. De fineste strendene ligger på øyas nordside og som eksempel kan nevnes at Anse Lazio er regnet som en av verdens fineste strender, og den har kritthvit og myk sand. Fra Praslin er det kort vei til de fleste av de andre øyene. Praslin er virkelig verd et besøk.

               
     

back to top                                          Back to top