‘Australia’

Opplev Australia

december 13th, 2011 | reiseadmin

 

Australia er et av de mest populære reisemålene i verden, og dette er et land som mange drømmer om å besøke. Australia kan selv for den mest kresne by på uendelige opplevelser. Kontinentet Australia er fantastisk, og er med sin beliggenhet et område hvor det finnes meget varierte klimatiske forhold. Klimaet i Australia gjør at det ofte er er langvarig tørkeperioder en og stor variasjon av nedbør.

Man kan dele Australia i fire områder hvor været oppfører seg klimatisk på bestemte måter. I mindre områder i nord, vesentlig Arnhem Land og Cape York Peninsula finner man et tropisk klima med temperaturer som kan komme over 25 grader. I dette området vil det være en del nedbør. Nedbøren avtar jo lenger sør man kommer. Ved østkysten kan man oppleve et mer temperert klima uten at man vil merke en markert tørketid. Man kan her oppleve en ekstremt nedbør på hele 900 mm på en dag.

 

Temperaturen kan for januar komme opp i +- 25 grader i sør og +- 35 grader i nordvest. Vinterstid ligger temperaturen mellom 10 til 20 grader C. Alle tidspunkt passer for å besøke Australia, men det kan lønne seg å ta en enkelforespørsel vedrørende de lokale værforholdene avhengig av hvor du planlegger din ferietur. Dersom man ønsker å besøke Australia sommertid så er perioden desember til februar absolutt best. Da opplever man de fineste forhold på alle strendene sør i landet.

               
     

back to top                                          Back to top