‘ASIA’

Tyrkia: Stort og spennende reisemål

maj 24th, 2012 | reiseadmin

Mye info om Tyrkia - KLIKK på bildet

Dag besøker Oy og Esben på Koh Samui nov. 2011

januar 12th, 2012 | reiseadmin

fin naturhavn med fiskebåter

behagelig tid ombord

Oy og Esben ombord

I november er det fortsatt regntid, men jeg fant det ganske behagelig fordi det ikke blir så varmt, og ikke så mange turister.

 

 

 

Esben har fått fin plass til båten i en naturhavn med flere fiske-båter

 

 

 

 

 

Her en kveld på bar i Lamai Beach, men mest spiste vi i restauranten hos Oy.

 

Oy og Dream gjør innkjøp på fiskemarkedet

Alltid ferske råvarer

Opplev Filippinene

december 26th, 2011 | reiseadmin

Filippinene ligger utenfor sørøstkysten av Asia og dekker et areal på 297 370 kv. km. Landet består av ca. 800 bebodde, og mer enn 6′ ubebodde øyer. De ti største øyene utgjør nesten nittifem prosent av det totale landareal. De to største øyene er Mondanao og Luzon som henholdsvis ligger sør og nord i landet. Filippinene har ca. 80 millioner innbyggere og det er en kontinuerlig forflytning fra landområdene og til de store byene.

Hovedstaden på Filippinene er Manila. Dette er en by i en enorm utviklig og den har litt i overkant av tolv millioner innbyggere. Byens geografiske beliggenhet er på sørvestkyst av øya Luzon i Manila-bukta (Kart). Denne byen som er en av de viktigste- og mest trafikkerte havnebyene i Sørøst-Asia. ble grunnlagt allerede så tidlig som 1571, og virker utad som en “normal” hovedstad. Men desverre så sjuler det seg i denne byen utallige sjebner. Her finnes et stort antall mennesker som bor i de av byens mange slumområdene og liv livnærer seg på de nå så kjente- og enorme søppelbergene. (Det er ganske sikkert mange som har lest om de fantastiske personene som vier hele sitt liv med kun et mål – å hjelpe menneskene på søppelbergene). Fattigdommen er stor i Manila men til tross for dette kommer det daglig tusenvis av mennesker flyttende fra den filippinske landsbygda for å søke lykken i hovedstaden (de fleste misslykkes). Her finnes forurensning, kriminalitet og prostitusjon i mengder, og side om side med alle former for det som beskrives som “den vestlige handelsvirksomhet”.

 

Flere opplysninger om Filippinene – klikk her

Koh Samui

december 9th, 2011 | reiseadmin

På Koh Samui vokser kokospalmene vokser helt ned til de hvite strendene. Her finner man vakre korallrev som gir utrolige dykke- og snorklemuligheter. Koh Samui er en vakker øy som ligger sør i Siam-bukten bare halvannen times flytur fra Bankok, og har forvandlet seg til et av Thailands mest populære feriesteder. Den langgrunne og barnevennlige Chaweng-stranden på østkysten har et stort utvalg av shopping, restauranter og uteliv – (Syv kilometer med hvit sand med innslag av flotte hotell og ferieanlegg). Lamai-stranden noe lenger syd er også flott, men roligere enn Chaweng. Er man i Koh Samui kan man reise på en rekke utflukter til idylliske små øyer med imponerende grotter og blå laguner.

 

Venstrekjøring i Thailand, men det finnes lokale sjåfører


 Den vakre, frodige øya kan by på Thailands beste kokosnøtter, kanskje plukket av en apekatt mens man venter. Koh Samui er den tredje største øya i Thailand omkranset av nesten 75 mindre øyer, hvor kun et fåtall av disse er bebodd (Pha Ngan, Ta Loy, Tao, Taen, Ma Ko og Ta Pao). De første bosetterne kom hit fra Hainan Island i Kina ca. 1850 og livnærte seg med å dyrke kokosnøtter. Dette er en tradisjon- og næring som fortsatt eksisterer og nesten 3  millioner kokosnøtter blir månedlig skipet ut for salg. Koh Samui er som så mange andre steder i Thailand et attraktiv turistmål og området har til tross for sin økende popularitet klart å beholde stedets gode atmosfære.Stedet er et godt alternativ for de som ønsker å oppleve Thailand litt utenfor steder som Bangkok, Phuket og Pattaya.

 

   

I tillegg til bade- og vannaktiviteter kan Koh Samui tilby mange opplevelsesrike attraksjoner. Her kan man se et tempel eller Big Buddha som er en 12 meter høy gullforgylt Buddha-figur. Andre steder er Wat Sumret som kan vise frem mange forskjellige Buddha-figurer hvorav en er “den tilbakelente” med sin opprinnelse fra India. Videre kan man ta turen til Ang Thong maritime nasjonalpark som er et område på hele på 250 kv.km. fordelt på nesten 50 øyer. Her finnes mange små strender og en saltvann-innsjø (Talay Noi på Ko Mae Ko – thai for liten innsjø).

               
     

back to top                                          Back to top