‘Generelle tips’

GOD FERIE !

december 9th, 2011 | reiseadmin

generelle reisetips

Ferie i Norden, storby eller til varmere strøk?

 

Vi ønsker deg en god ferie !

 

www.ferietur.no er en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider. Vi håper du finner den rette reisen her hos oss.

 

Ting du ikke må glemme før du bestiller en reise. Tannbørste, badeshorts og ett håndkle er vel tre av tingene som har topp prioritet i din koffert, men det er andre ting du burde huske på også. Det første du burde sjekke er om passet ditt fortsatt er gyldig. Hvis du kommer til flyplassen, pakket og klar, så føler du deg ganske teit hvis du ikke får bestilt en billett hvis passet ditt er utgått. Det lønner seg altså først å sjekke passet ditt, hvis det er utgått må du reise til din nærmeste politi stasjon, der hjelper de deg med søknaden til ett nytt pass. Leveringen av passet tar som regel mellom 3-7 dager. Prisen for ett pass per i dag (november 2011) er, 450,- for voksne (over 16 år) og kr. 270,- for barn under 16 år.

 

Reisesyke Hvis du blir dårlig av å fly, reise med båt eller hva du nå måtte velge av transportmiddel, kan det lønne seg og kjøpe reisesyketabletter. Du kan kjøpe reisesyketabletter reseptfritt fra ditt nærmeste apotek. Vi anbefaler alltid å kontakte din fastlege før kjøp av tabletter. Hvis du reiser til ett land som kan føre til at du blir smittet av forskjellige skumle ting, kan det være smart å ta en vaksine før avreise. Husk, alltid kontakt din fastlege ved slike avgjørelser.

 

Reiseforsikring Det kan også være smart å skaffe seg reiseforsikring i utland. Skulle det skje en ulykke når du er på ferie, f.eks at du knekker ett bein eller hvis månen detter ned i hode ditt, da kan du få både erstatning og andre regninger dekket av forsikringen.

 

Valuta Før du reiser er det smart å sjekke hvilken valuta som blir brukt i det landet du skal reise til. Valutakonvertering er som regel best å gjøre før avreise. Vi råder også til at du ikke veksler alle dine penger med en gang, det er best å ha en liten buffer liggende, hvis det skulle oppstå problemer underveis Hvis du reiser med 10.000kr, kan det være smart å ha 3.000 i lommeboken, og 7.000 på visa-kortet ditt, som du har plassert på ett trygt sted langt unna lommeboken. Hvis du skulle bli frastjålet din lommebok, da har du i hvert fall en reserve buffer med penger du kan bruke.

 

Klar til avreise Nå regner vi med at du har husket å pakke ned det nye passet, badeshortsen, tannbørsten, reiseforsikring, tabletter og hva du nå enn måtte ta med deg. Nå som du kun trenger ett sted å reise til, da kan du jo ta en titt på resten av alternativene vi har på vårt nettsted.

 

 God tur.  

 

 

               
     

back to top                                          Back to top